sreda, 24. februar 2010

svobodni odmevi na "Psihologija ateizma 5: Se otroci res rodijo ateisti?"

originalni zapis na alterjevem blogu

Ateisti zelo radi govorijo, da smo se vsi rodili kot ateisti in potem verniki otroke indoktriniramo, da postanejo verni. Dejstvo pa je, da ateisti otroke ravno tako dobro indoktrinirajo kot verniki - lahko pa še celo bolj.

Zakaj otroci niso ateisti?

Otroci imajo bujno domišljijo. Ateisti pa ravno tako razlagajo, da so verovanja nastala po zaslugi domišljije - poleg nerazumevanja naravnih pojavov. Ravnokar smo ateiste postavili na laž. Torej imajo otroci naravna izhodišča, da postanejo verni, ateisti jim pa zatrejo domišljijo.

Zanimivi fenomeni med otroci oziroma najnovejša odkritja.

Med ljudmi še vedno velja prepričanje, da se otroci rodijo kot nepopisan list in da so to skrajno neumna bitja, ki jih moramo vsega naučiti. Da ima ta pogled precej pomanjkljivosti, se kaže danes, ko starši uporabljajo modernejše pristope in dejansko opazujejo in poslušajo svoje otroke.

Zanimiv fenomen so tako imenovani namišljeni prijatelji oziroma nevidni prijatelji. Med te nevidne prijatelje štejemo vse oblike tega - tudi angele. Lastnosti teh prijateljev so spet take, ki jih ne moremo razlagati kot čisto navadno domišljijo.

Drug zanimiv fenomen so indigo otroci. Indigo otroci so znani kot zelo talentirani, nadpovprečno inteligentni in tudi nadpovprečno občutljivi in nadpovprečno duhovno dovzetni. Ateisti oziroma skeptiki to proglasijo za duševno motnjo in jih potem nafilajo z zdravili - ter s tem zatrli otrokove potenciale. Tem otrokom lahko ateisti naredijo veliko škodo.

Kaj lahko torej sklepamo?

Otroci se torej rodijo verni, ateisti pa, ko to vero pri otrocih zatirajo, zatrejo tudi marsikatere talente in potenciale v otroku.

Še malo o indigo otrocih:
http://www.youtube.com/watch?v=TNCRYMwKBVU
http://www.youtube.com/watch?v=dBg8qw31XQ4

1 komentar:

  1. a ha ha ha ...

    seveda imajo otroci domišljijo in seveda je domišljija izjenmo pomembna reč. zato jo ateist spodbuja, vernik pa zatira.

    ateist otrokovo domišljijo pušča svobodno rasti in mu odkriva skrivnosti sveta, da lahko domišljija otroku pomaga pri razumevanju, širjenju, uživanju. pri tem tudi nastopi naraven čas, ko ugotovi, da je namišljen prijatelj namišljen, da dedka mraza ni, da zoba ne odnese zobna miška, da ni angelov itd. takrat otrok vstopi v puberteto in potem odraste.

    vernik ugrabi otrokovo domišljijo in jo zlorabi, da otroka indoktrinira; skuša preprečit, da bi otrok s pomočjo svoje domišljije razumel svet, ampak mu jo pervertira z angeli, bogovi in temi rečmi. cilj vernika je, da otrok ne bi nikdar odrasel in začel razmišljati sam, ampak da bi za vedno bil nebogljena ovčica, ki jo močnejši verniki usmerjajo - in predvsem molzejo.

    (aja, "indigo otroci" ne obstajajo. so idiotski newagerski mit)

    OdgovoriIzbriši

Komentiraj brez skrbi!